Subvenţionarea primelor de asigurare
achiți doar 30% din asigurare
Acum poți sta fără griji pentru roada muncii tale de un an întreg –
asigurarea riscurilor în agricultură.
Subvenţionarea primelor de asigurare
achiți doar 30% din asigurare
Flexibilitate în selectarea riscurilor asigurate
un singur risc sau câteva
Posibilitatea revalorizării contractului de asigurare
în caz că roada e peste așteptări
Posibilitate de achitare
în tranşe a primei de asigurare
2 rate a câte 50%
Obiecte asigurate: recolta culturilor de primăvară, recolta culturilor de toamnă,
recolta culturilor multianuale
Obiecte asigurate: tractoare, excavatoare, motostivuitoare, cositoare, semănătoare, tehnică și inventar remorcabil și altele
DetaliiObiecte asigurate: plantații pomicole tinere, plantații viticole tinere plantații multianuale
DetaliiObiecte asigurate: bovine,
ovine, caprine, suine, cai, măgari,
găini, rațe, gâște, curcani și alte tipuri de animale și păsări
De asigurare pot beneficia întreprinzătorii cu activitate în agricultură.
Asigurarea recoltei culturilor agricole acoperă următoarele riscuri: grindină, secetă excesivă, ploi torenţiale, incendiu, polignirea semănăturilor, suflarea semănăturilor, îngheţ timpuriu de toamna, îngheţ de iarnă, îngheţ târziu de primăvară, inundaţii, atac al organismelor dăunătoare.
Asigurarea plantaţiilor multianuale acoperă următoarele riscuri: grindină, furtuni, îngheţ de iarnă, inundaţii, invazia lăcustelor.
Asigurarea animalelor (păsărilor) domestice acoperă următoarele riscuri: boli (infecțioase, neinfecțioase, invazive), accidente, calamităţi naturale, incendiu, inclusiv pieire şi sacrificare forţată (inclusiv la indicaţia ANSA) datorate riscurilor mentionate; furt (risc suplimentar nesubvenționat).
Asigurarea tehnicii şi a inventarului agricol acoperă următoarele riscuri: daune cauzate de accidentele rutiere, alte accidente, incendiu, calamităţi naturale (lovitura fulgerului, grindină, ploi torenţiale, inundaţie, furtuni, cutremur de pământ, alunecări de teren, avalanşă de zăpadă, etc.), acţiuni ilicite ale terţelor persoane, furt, jaf, tâlhărie.
Conform Nr. LP183/2020 din 11.09.2020 privind asigurarea subvenționată în agricultură: Statul subvenționează producătorii agricoli asigurați (persoane juridice), în mărime de 70% din prima de asigurare!
La data de 21 mai 2017, Guvernul RM a aprobat Hotărârea nr. 455 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anii 2017-2021, în care sunt specificate riscurile şi obiectele asigurate, pentru care se Statul subvenţionează primele de asigurare.
Plantații pomicole tinere, neintrate în rod
Plantații viticole tinere, neintrate în rod
Plantații multianuale, pe rod
Plantațiile multianuale care nu sunt întreținute conform cerințelor agrotehnice;
Plantațiile cu un grad înalt de rarefiere;
Pierderile legate de deteriorarea (distrugerea, furtul) stâlpilor (suportului) și a sistemului de irigare.
Grindina
Înghețurile de iarnă
Inundațiile (revărsarea râurilor)
Invazia lăcustelor (nesubvenționat)
Altele
Plantațiile multianuale se asigură în funcţie de perioada posibilă de producere a riscului, pentru o perioadă de 12 luni calendaristice, sau pentru o perioadă mai scurtă.
Reieşind din aceasta, încheierea contractelor de asigurare a plantațiilor multianuale se efectuează pe parcursul întregului an calendaristic.
Răspunderea Asiguratorului pe contractele de asigurare începe la ora 00:00 a zilei următoare după achitarea primei de asigurare (a unei părţi a acesteia – în cazul coordonării achitării în rate, stipulate în contractul de asigurare).
Pentru plantațiile multianuale, perioada de asigurare se consideră încheiată la orele 24:00 a ultimei zile indicate în poliţa de asigurare. Notă: În orice caz, protecţia de asigurare (răspunderea Asigurătorului) nu poate începe după producerea cazului asigurat sau când este iminentă probabilitatea producerii lui, precum şi înaintea termenului indicat în contractul (poliţa) de asigurare.
Suma asigurată a plantațiilor multianuale propuse la asigurare se stabileşte în modul următor:
pentru plantaţiile tinere (neintrate în rod) – în funcţie de valoarea cheltuielilor de plantare şi întreţinere până la momentul asigurării;
pentru plantaţiile pe rod – în funcţie de costul de bilanţ restant.