În agricultura modernă a camioanelor fără îngrășăminte de magneziu pur și simplu nu se poate face. Acestea nu numai că au un efect pozitiv asupra dezvoltării globale a culturilor, datorită căreia acestea cresc mai rapid și mai absorbit în mod activ anumite oligoelemente, dar și ele reprezintă cheia unei recolte calitative și la timp. Este de magneziu responsabil pentru acumularea de ovare și frunze de uleiuri, grăsimi și alte substanțe care accelerează maturarea fructelor. În plus, îngrășămintele de magneziu contribuie la acumularea de zaharuri și amidon în fructe, ceea ce este deosebit de important atunci când se cultivă cartofi, castraveți și roșii. Cu rădăcini de coacere în timp util cresc mari, roșii – dulci și castraveți – suculenți. Unul dintre avantajele utilizării îngrășămintelor pe bază de magneziu este eliminarea completă a supradozajului de magneziu. Chiar și în cazul aplicării excesive a plantei, numai cantitatea necesară de oligoelement este absorbită, iar excedentul rămâne în sol, astfel încât randamentele bune persistă pentru mai multe sezoane.