Adaugă anunț
Autentificare / Înregistrare

20/06/2023

1. Conceptul Oficiului horticol lansat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a prezentat Conceptul Oficiului horticol, bazat pe cele mai bune practici internaționale și cu suportul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRRM) al USAID. În cadrul unei ședințe recente, s-au evaluat nevoile sectorului horticol și au fost discutate posibilele mecanisme de finanțare pentru acest oficiu, inspirate de modelele de succes din Olanda, Spania, Australia, Noua Zeelandă și China. Oficiul horticol urmează a impulsiona competitivitatea și dezvoltarea durabilă a sectorului horticol, promovând totodată produsele horticole la nivel național și internațional. În vederea selectării modelului de implementare cel mai adecvat, urmează a fi realizată o analiză complexă a aspectelor economice, tehnice și de management, precum și a actorilor implicați.

Articol integral aici.
Sursa:maia.gov.md

2. Ministerul Educației și Cercetării inaugurează Centrul de Validare în Agricultură la Chișinău

Republica Moldova va beneficia de un nou Centru de Validare în domeniul agriculturii, inaugurat de Ministerul Educației și Cercetării. Centrul, amplasat în incinta Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, va facilita certificarea și validarea competențelor profesionale.

 Cetățenii din țară, precum și cei din diaspora cu experiență în agricultură, acumulată în context profesional sau de educație nonformală și informală, vor putea să își certifice competențele în domenii precum tehnologia produselor de origine vegetală, tehnologia produselor obținute prin fermentare, viticultură, oenologie și turism.

Articol integral aici.
Sursa: mecc.gov.md


3. Noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone – soluții prezentate în cadrul conferinței maib

Conferința „Noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone”, organizată de maib, a adunat experți de top și lideri din industrie, care au dezvăluit informații prețioase despre cum producătorii locali pot accesa pieța europeană, comercializa producția pe rafturile din rețelele locale și cum să efectueze tranziția către comerțul electronic.

Articol integral aici.
Sursa: agrobiznes.md

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie o recenzie