Adaugă anunț
Autentificare / Înregistrare

18/01/2024

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță lansarea Apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorare și protecție a solului. Deținătorii de terenuri pot depune cererile de solicitare a subvențiilor în avans începând cu data de 15 ianuarie curent și până la 15 martie 2024.

 

Cine este eligibil pentru această măsură de subvenționare?

Conform criteriilor de eligibilitate, solicitantul subvențiilor poate fi persoană juridică/fizică sau unitate administrativ-teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, înregistrat în modul stabilit de lege, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ-teritorială de nivelul întâi.

Dosarele de solicitare a subvenției sunt considerate eligibile conform criteriilor de evaluare stabilite în Regulamentul privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare în implementarea Programului de Îmbunătățiri Funciare în scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol pentru anii 2021-2025, aprobat prin Hotărâre de Guvern.

 

Submăsuri disponibile pentru solicitarea subvenției în avans:

  • Submăsura nr. 1: Prevenirea și combaterea eroziunii solului.
  • Submăsura nr. 2: Ameliorarea chimică a solurilor.
  • Submăsura nr. 3: Conservarea și sporirea fertilității solurilor.

 

Unde poți depune cererea de subvenționare?

Dosarul de solicitare a subvenției în avans se depune de către solicitant la subdiviziunea teritorială a Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA), după care este transmisă Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare pentru evaluare și aprobare.

 

Care sunt documentele necesare pentru depunerea dosarului de subvenționare?

Lista actelor necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans le puteți accesa aici.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie o recenzie