Adaugă anunț
Autentificare / Înregistrare

24/02/2023

#01. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu proiectul Băncii Mondiale Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) lansează Programului de granturi pentru facilitarea accesului la piețele de desfacere pentru agricultori.

Grație acestui Program vor fi oferite granturi investiționale destinate achiziționării echipamentului tehnologic şi utilajului pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare. Granturile investiționale nu vor depăşi 50% din investiţia eligibilă iar suma maximă este de 350 mii dolari SUA pentru un grup de producători.

Eligibile pentru finanțare prin Granturi investiționale vor fi circa 25 categorii de utilaje și echipamente: … Citiți mai mult aici.

Sursa: http://aipa.gov.md/ro/programul-de-granturi

 

#02. 34 de granturi pentru echipamente, mașini și utilaje agricole

UCIP IFAD acordă asistentă financiară sub formă de grant în valoare de până la 7,500 de dolari per beneficiar, pentru procurarea echipamentelor agricole, mașinilor și utilajelor utilizate la:

  • implementarea tehnologiilor eficiente de irigare micro-presurizată
  • agricultura conservativă
  • producerea energiei solare în zona de producere
  • sistemul de producere a culturilor organice

 

Despre mărimea granturilor și criteriile de eligibilitate citiți aici.

Sursa: https://agromedia.md/finantarea-agricultorului/fonduri/moldova-va-beneficia-de-25-de-milioane-de-dolari-pentru-dezvoltarea-sectorului-zootehnic

 

#03. Granturi de 1,5 mln lei pentru tinerii implicați în transformarea digitală a agriculturii

Finanțarea prin granturi poate fi solicitată de incubatoare, asociații industriale, asociații de membri, prestatori de servicii în domeniul afacerilor, servicii de extensiune, instituții educaționale, asociații obștești și companii private care vor propune activități ce vor contribui la crearea și/sau dezvoltarea parteneriatelor pentru transformarea digitală cu participarea tinerilor în sectoarele țintă.

Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova anticipează acordarea a aproximativ 7,500,000.00 MDL pentru finanțarea apelului, iar suma grantului per beneficiar poate varia între 1,000,000.00 MDL – 1,500,000.00 MDL, solicitanții urmând să contribuie cu cel puțin 10% din valoarea totală a activității.

Citiți mai mult aici.

Sursa: https://agromedia.md/finantarea-agricultorului/fonduri/granturi-de-1-5-mln-lei-pentru-tinerii-implicati-in-transformarea-digitala-a-agriculturii

 

#04. Surse de finanțare

Vrei să pornești o afacere, dar nu dispui de resursele necesare? Mai jos îți propunem o listă cu linkuri active de programe care oferă asistență (scheme de credit, granturi sau subvenţii) pentru antreprenorii moldoveni.

Surse de finanțare DCFTA:

Găsiți toată lista aici. Sursa: https://dcfta.md/rom/surse-de-finantare

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie o recenzie